STAROČESKÉ HODY

Jedlíci, gurmáni, přátelé a kamarádi Kocandy,

             Ani tento rok neochudí Restaurace a hotel Kocanda v Děčíně své návštěvníky o Staročeské hody. Už tradiční a velmi oblíbená akce začne 14. BŘEZNA a končí 19. BŘEZNA. Po dobu šesti dnů, kdy se u nás hody konají, Vám budeme servírovat specialitky, připravené dle receptur od Magdaleny Rettigové. Nechte se obsloužit pravou selkou a přijďte ochutnat na KOCANDU v Děčíně : konfitovanou kachnu, pečená kolena ve vakuu, marinovaná masitá žebra, vysoký selečí pečený bůček v pivní marinádě, zelňačku v rozpečeném pecnu chleba, šťavnaté marinované flákoty na grilu s omáčkou z kořínků zeleniny, krkovici s houbovým prachem a vše můžete spláchnout plzeňskou 12%.

             SELSKÉ HODY s dlouholetou tradicí slaví vždy na KOCANDĚ úspěch. Za tyto hody, po dobu 5 dní, naši kuchaři připraví a naše selky roznesou přes 80kg kolen, 110kg žeber a 90kg kachena krůt. Pípou proteče přes 1.700 piv Plzeňského.

                           Ochutnejte a poznejte výhody naší nové technologie přípravy KOLENE, BB ŽEBER, FLÁKOT A BOKU NA PIVĚ. " * předuzené marinované ve vakuu a tepelně připravené v konvektomatu, nebo v HOLD-O-MATU. Technologie jak připravit koleno či ŽEBRA, aby je zákazník dostal na stůl do 30 minut: čerstvé, křupavé, ale štavnaté narůžovělé a hlavně masité. Při standartním pečení je ztráta přes 50% váhy a při opakovaném ohřívání se masa vysouší, tuhnou a gumovatí. Naší technologií jsme dosáhli ztrát do 25% váhy. Masa připravujeme ve vákuu, dlouhodobým pečením ( 12- 14 hod ) při nízkých teplotách. K této masité lahůdce doporučujeme Rozpečený křupavý česnekový chléb - 1/4 bochníčku a jako odmašťovač Plzeňskou 12%.                                                                                                                                                                                                          

STAROČESKÉ HODY - MENU


" PRO SEDLÁKY CO SPĚCHAJÍ NA POLE "

Novinky v březnových Staročeských hodech v sekci " PRO SEDLÁKY CO SPĚCHAJÍ NA POLE " V této sekci je zařazeno 11 Staročeských specialit v ceně kolem 90,-Kč za sedláckou porci !!! Protože je to pro sedláky spěchající na pole mají přednost před specialitama ze sekce " FAJNŠMEKR "

FOTO NABÍDKA STAROČESKÝCH SPECIALIT Z KOCANDY V DĚČÍNĚ

NAŠE SELKY

Během hodů, naše selky roznesou přes 80kg kolen, 110kg žeber a 90kg kachen a krůt. Pípou proteče přes 1.700 piv Plzeňského a každá denně nachodí přes 25km.

" NEW " GRILOVANÉ VEPŘOVÉ KOLENO

 " NEW " GRILOVANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - Nejen pro Kolenožrouty je připravena tato lahůdka a bylo by hříchem navštívit KOCANDU a neochutnat NOVÉ KOLENO - předuzené marinované ve vakuu a tepelně připravené v konvektomatu. Dva roky nám zabral výzkum technologie jak připravit koleno, aby ho zákazník dostal na stůl do 30 minut: čerstvé, křupavé, ale štavnaté narůžovělé masité koleno. Při standartním pečení ztratí koleno přes 50% váhy a při opakovaném ohřívání se koleno vysouší a gumovatí. Naší technologií jsme dosáhli ztrát do 25% váhy kolene. Nejvhodnější přílohou je určitě rozpečený křupavý česnekový chléb - 1/4 bochníčku. 

BARBECUE VYSOKÁ MASITÁ ŽEBRA

BARBECUE VYSOKÁ MASITÁ ŽEBRA - Ani medová, ani v kořenové marinádě, nakonec jsme dali přednost chlapské verzi marinády a to BARBECUE. Předuzená BB vysoká žebra marinovaná ve vakuu a tepelně připravené v konvektomatu. Po dvouletém výzkumu technologie přípravy ŽEBER jsme dosáhli našeho cíle. Do 30 minut jsme schopni pro našeho zákazníka připravit čerstvá štavnatá narůžovělá masitá žebra. Při standartním pečení ztratí žebra přes 50% váhy a při opakovaném ohřívání se žebra vysouší a tuhnou. Naší technologií jsme dosáhli ztrát do 25% váhy žeber. Nejvhodnější přílohou je určitě rozpečený křupavý česnekový chléb - 1/4 bochníčku. 

VYSOKÝ PEČENÝ BŮČEK NA PIVÍNKU

VYSOKÝ PEČENÝ BŮČEK NA PIVÍNKU - Kdo má rád mastnější a tučnější, určitě neodolá této kombinaci marinovaného bůčku pečeného v HOLD-O-MATU přes noc, dorestovaného v konvektomatu. Příloha je jasná : domácí zelí červené i bílé, špenát a knedlíkový mišmaš. Jako odmašťovač doporučuji 12% Prazdroj.

KONFITOVANÉ KACHNÍ STEHNO

KONFITOVANÉ KACHNÍ STEHNO, v domácím vepřovém sádle, v HOLD-O-MATU po dobu 14-16 hodin při teplotě 78°C. Při standartním pečení ztratí kachna přes 50% váhy, při konfitování nedochází k vysoušení, přepalování tuků a ztráta je jen 35%.

MARINOVANÁ VEPŘOVÁ FLÁKOTA

MARINOVANÁ VEPŘOVÁ FLÁKOTA ( kotleta či krkovice dle přání ) je marinovaná ve vakuu marinádou s bylinkami.

GULÁŠ DŘEVORUBEC

Hovězí guláš pro dřevorubce podávaný v chlebovém kotlíku, nebo s knedlíkovým mišmašem. Po takovém guláši je dobré hasit žízeň vychlazenou Plzíňkou a dřevorubec je výkonější než dřevomorka.