Média
Článek v magazínu profesionální gastronomie: GASTRO & REPORT - MINUTKA - 01/2017

Článek v Děčínském deníku z 30. července 2014
Děčín - 14 měsíců po ničivých povodních roku 2013, se manželům Šotkovým a partě nadšenců z klubu vojenské historie a Aktivních Záloh AČR, podařilo zprovoznit ŘOPÍK vz. 37. Je to jeden z pěti pilířů, sportovně kulturního areálu U KOCÁNKA, který najdete před Restaurací a Hotelem KOCANDA v Děčíně. V sobotu 2.8.2014 od 11:00 si návštěvníci můžou ŘOPÍK prohlédnout i s odborným výkladem na Velkém dni U KOCÁNKA, kdy bude zrekonstruovaný ŘOPÍK ve 14:00 slavnostně otevřen. Více už spolumajitel KOCANDY Martin Šotka.
Článek v Děčínském deníku Princip z 21. března 2013
Když si zadáte do počítačového vyhledávače slovo „kocanda“, dozvíte se, že nejčastěji se toto slovo užívalo ve spojení „hostinec na okraji vesnice“, znamenalo prý ale také „mazlíček“ či „miláček“... Ať už tomu bylo v historii jakkoli, jednu Kocandu v Děčíně máme. Krásnou restauraci na Starém Městě. O jejím vzniku, nabídce a plánech, uskutečněných i těch budoucích, jsem si povídala se spolumajitelkou restaurace, Evou Šotkovou.
Článek v Děčínském deníku Princip z 21. února 2013
Děčín má zcela nový, tříhvězdičkový hotel. Kde? Nad restaurací Kocanda na Starém Městě. Najdete zde kromě standardních pokojů i jeden nadstandardní, s rohovou vanou a infrasaunou, vhodný třeba jako svatební apartmá. Originalitou hotelu je antialergický pokoj, který je ale stejně jako všechny ostatní vybaven nejen stylovou koupelnou či zdravotními matracemi, ale i plazmovou televizí, satelitem či wifi připojením k internetu zdarma. Na Kocandě najdete také školicí místnost pro 25 osob s velkou plazmovou televizí připravenou pro prezentace. Mnohem více se dozvíte v rozhovoru s majitelkou hotelu, Evou Šotkovou, který je naplánován na březen, do Principu číslo 11.